facebook

Медики розповіли, які симптоми під час зараження штамом «Омікрон»

Медики розповіли, які симптоми під час зараження штамом «Омікрон»

Медики констатували, що симптоми хворих почали змінюватись на початку листопада.

В даний час немає повідомлень про незвичайні симптоми після зараження варіантом Омікрон, і, як і у випадку з іншими варіантами, у деяких людей симптоми відсутні, повідомляє thecable.ng.

Голова Південноафриканської медичної асоціації, лікар загальної практики з Преторії (ПАР) Анжеліка Кутзі заявила, що симптоми хворих почали змінюватись на початку листопада.
До лікаря на прийом приходили люди з позитивними ПЛР-тестами, але ні в кого не було втрати нюху та смаку, у молодих людей була сильна втома, а у шестирічної дитини температура в поєднанні з частим пульсом. Симптоми слабшали вже на другу добу.

Лікар Кутзі уточнила, що вони були дуже легкі. В основному омікрон-штам виявили у чоловіків, половина з яких не були щеплені.

“Було б безвідповідально” не турбуватися про новий варіант, заявив у суботу газеті Corriere della Sera Роберто Сперанса, міністр охорони здоров’я Італії, першої країни Європейського Союзу, яка заблокувала польоти літаків із південної Африки.
Вівіан Лунела, прес-секретар Європейської Комісії, заявила в суботу, що «держави-члени погодилися швидко запровадити обмеження на всі поїздки до ЄС із семи країн південноафриканського регіону – Ботсвани, Есватині, Лесото, Мозамбіку, Намібії, ПАР, Зімбабве».

Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження цим варіантом, порівняно з іншими видами. Число випадків цього варіанта збільшується майже у всіх країнах Південної Африки. Поточна ПЛР діагностика SARS-CoV-2 продовжує виявляти цей варіант.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медики розповіли, які симптоми під час зараження штамом «Омікрон»