facebook

У Раду може потрапити організатор “референдуму ДНР” і власник російського паспорта

У Раду може потрапити організатор “референдуму ДНР” і власник російського паспорта

На довиборах до Верховної Ради в окрузі №50 у Донецькій області лідирує мер міста Добропілля Андрій Аксьонов, який балотувався від партії “Порядок”.

Він був одним із організаторів так званого референдуму на Донбасі 2014 року, повідомляє громадський активіст Денис Казанський у Facebook. За його словами, Аксьонов організовував “референдум” у селищі Новодонецьке, де тоді був головою. У YouTube є відео з Новодонецького, де прихильники ДНР із сусідніх містечок дякують Аксьонову та скаржаться на своїх міських голів, які не підтримали сепаратизм.

“2015 року Аксьонов спокійно повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста. На всі запитання щодо організації незаконного референдуму відповідав: “Ви ж кажете, що то був насправді не референдум. То які до мене питання? То було просто соцопитування”. 2018-го Аксьонова затримали правоохоронці у справі, яка не стосувалася сепаратизму. Його звинуватили у корупції”, – пише Казанський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Потім Аксьонов знову втік з країни і був оголошений у розшук. Повернувся, а свою відсутність пояснив лікуванням. Суд щодо нього продовжується. За цей час Аксьонов встиг вдруге стати мером Добропілля та бере участь у довиборах до Ради. Бойовиків у Добропіллі та Новодонецькому не було, оскільки місто майже одразу взяли під контроль прихильники України. Після початку війни Аксьонов утік до окупованого Криму та отримав там паспорт РФ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Раду може потрапити організатор “референдуму ДНР” і власник російського паспорта