facebook

Їхню дитину вбили, а вони просили не саджати до в’язниці винуватицю смертельної ДТП. Дивна поведінка батьків

Батьки просили не саджати до в’язниці: винуватиці смертельної ДТП з дітьми винесли дивний вирок

На Дніпропетровщині жінка на пішохідному переході збила двох дітей – 12-річних Світлану Гец та Костю Коваля. Дівчинці вдалося вижити, а хлопчик помер у лікарні за деякий час. Але днями суд засудив винуватицю смертельної аварії до умовного терміну.

Збила дітей та зачинилася в машині

Трагедія сталася 22 квітня поточного року біля сіл Братське та Новоолександрівка в Дніпропетровському районі. Світлана та Костя після школи забігли в гості до однокласниці, а потім дівчинка вирушила провести їх та ще одну подругу на маршрутку.

Дітям було потрібно перейти трасу Дніпро – Запоріжжя по нерегульованому пішохідному переходу. Коли вони підійшли до дороги, то водій фури, що їхала правою смугою, зупинився і жестом показав дітям, що можна йти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дві дівчинки пішли вперед, перейшли дорогу і помахали Свєті та Кості, щоб вони йшли швидше. Але коли ті минули фуру, на них налетів чорний автомобіль Peugeot 308, за кермом якого була 27-річна дівчина.

>
Від сильного удару Костю відкинуло на дорогу, а Світлану спочатку підкинуло на капот, а потім вона впала на асфальт. Після цього машина проїхала ще приблизно 100 метрів і лише тоді зупинилася.

Водійка Peugeot не вийшла з машини, а зачинилася в салоні, перелізла на заднє сидіння та почала комусь дзвонити. Люди і батьки дітей, що зібралися, стукали їй по склу, але дівчина продовжувала сидіти всередині. Пізніше на місце аварії приїхав її чоловік.

“Проявила злочинну самовпевненість”

У рішенні Дніпровського районного суду йдеться про те, що дівчина їхала зі швидкістю не більш ніж 92,8 км/год. Хоча аварія сталася в межах населеного пункту і не можна було їхати швидше за 50 км/год.

Також у суді зазначили, що було порушено ще один важливий пункт правил дорожнього руху: вона не скинула швидкість перед нерегульованим пішохідним переходом, хоча бачила, що автомобіль на сусідній правій смузі зупиняється

У суді охарактеризували водіння водія як легковажне: “Виявила злочинну самовпевненість, маючи можливість передбачати суспільно-небезпечні наслідки“.

Батьки просили не саджати у в’язницю винуватицю ДТП

Костя отримав несумісні з життям травми: переломи кісток черепа, тазу, правого стегна, крововилив у м’які тканини тіла та під оболонку головного мозку, внаслідок яких утворилася поліорганна недостатність. Хлопчик помер у Дніпропетровській обласній дитячій лікарні.

Світлана після ДТП опинилася в комі. Вона також отримала черепно-мозкову травму, забій головного мозку, закриту травму грудної клітини, забій лівої легені, численні садна і забиття тіла. На суді батько дівчинки говорив, що в неї досі частково не відновилась пам’ять.

Проте батьки Світлани та Кості після жахливої ДТП заявили, що в них немає матеріальних претензій до дівчини-водія. Вони просили суд призначити покарання без позбавлення волі з випробувальним терміном.

Як стало відомо з матеріалів суду, чоловік винуватиці ДТП пропонував перевезти Костю до іншої лікарні. Але лікарі з огляду на стан дитини не дозволили цього зробити. А гроші, витрачені на лікування хлопчика, дівчина компенсувала. Також вона оплатила лікування дівчинки. За її словами, кошти збирала вся родина, а вона й надалі має намір допомагати рідним Кості та Світлани.

Як результат – суд засудив водія до чотирьох років позбавлення волі з відстроченням на два роки. Проте Дніпропетровська обласна прокуратура оскаржила це рішення у Дніпровському апеляційному суді. OBOZREVATEL продовжить уважно стежити за цією історією.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Їхню дитину вбили, а вони просили не саджати до в’язниці винуватицю смертельної ДТП. Дивна поведінка батьків