facebook

Стало відомо, для кого найбільш небезпечний штам Омікрон

Стало відомо, для кого найбільш небезпечний штам Омікрон

Виявляється, цей варіант особливо небезпечний для людей із добрим імунітетом.

Лікар Євген Комаровський розповів в ефірі телеканалу «Україна 24», чому новий штам коронавірусу Омікрон виявлено саме у ПАР, а також про те, для кого він може бути смертельно небезпечним.

Він нагадав, що саме в ПАР є дуже велика кількість ВІЛ-інфікованих. А для вірусу ослаблена імунна система – це ідеальне середовище для мутації.
«Якщо у людини в організмі немає взагалі жодних антитіл, не треба вірусу мутувати, вона просто викликає хворобу. Якщо антитіл багато, і вони нейтралізують, то вірус теж не може мутувати, він просто не може починати розмножуватися. Мутації відбуваються в організмі людей, які мають невелику кількість антитіл і вони нечітко збігаються», — пояснив ситуацію Комаровський.

Комаровський розповів, чому так важливо зважати на особливості нового штаму. Виявляється, вірус особливо небезпечний для людей із добрим імунітетом.
«Як це парадоксально, вірус в основному вбиває людей з хорошим імунітетом. Тому що процес стає аутоімунним, і людина гине від цього самого цитокінового шторму. Люди з імунодефіцитами хворіють, але не важко, але не можуть позбутися вірусу місяцями», – повідомив заслужений лікар.

За словами медика, зараз ще неможливо сказати, чи небезпечніший за Омікрон, наприклад, Дельти. Але його відрізняє один симптом – це жахлива слабкість. Лікар зазначив, що через 10 днів медикам вдасться відповісти на більшість питань про новий штам COVID.
«Нині немає відповіді на запитання — це взагалі небезпечніше чи ні? Теоретично це дуже повинно людству не пощастити, щоб одночасно виник вірус, який і розмножуватиметься краще за «Дельту», і важче переноситься», — резюмував Комаровський.

Нагадаємо, раніше Курсор писав про те, що було названо нові лякаючі симптоми штаму коронавірусу Омікрон. Фахівці спостерігають за хворими на омікрон-штам коронавірусу і відзначають у них нові особливості.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стало відомо, для кого найбільш небезпечний штам Омікрон