facebook

Лікар назвав ознаки повного одужання від коронавірусу

Лікар назвав ознаки повного одужання від коронавірусу

Один негативний результат ПЛР-тесту не можна вважати повною гарантією одужання.
Стало відомо, як можна визначити, що в людини не залишилося частинок вірусу після перенесеного коронавірусу. Про це повідомив доктор біологічних наук, вірусолог Сергій Нетіс, передає Storinka.

«Річ у тому, що проба на ПЛР, взята з носоглотки, визначає наявність вірусу в носоглотці. З носоглотки, як відомо, вірус досить швидко йде: він може піти в легені, кров, кишечник ».
Таким чином, ПЛР-тест на COVID-19 не завжди дає точний результат, оскільки патоген може бути вже в іншому місці організму.

З цієї причини один негативний результат ПЛР-тесту не можна вважати повною гарантією одужання. За словами фахівця, щоб переконатися у повній відсутності в організмі збудника, краще за деякий час повторити аналіз, а для додаткового спокою здати кров.
Аналіз на антитіла – це інше дослідження, яке може підтвердити відсутність частинок коронавірусу в організмі.

«Найкраще, коли добрий рівень антитіл класу IgG і немає антитіл класу IgM. Це означає, що гостра інфекція пройшла щонайменше місяць тому. Якщо рівень IgM все ще високий, це означає, що вірус циркулює», — уточнив лікар.
Крім цього, лікар нагадав про ризик повторного зараження коронавірусом. Різко знизити ймовірність подібного розвитку подій можна за допомогою вакцинації, до того ж щеплення запобігає тяжкому перебігу захворювання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар назвав ознаки повного одужання від коронавірусу