facebook

“Не лягаєм в лікарню, бо не буде, що їсти”: небайдужих просять допомогти 6-річному Ігорчику (відео)

Усіх небайдужих просять допомогти 6-річному хлопчику зі Львова, Ігорчику Рибаку. Жінка, яка кинула клич про допомогу, на волонтерських засадах приходить робити дитині масаж, в Ігорчика проблема з ніжками. Сім’я доволі бідна, мешкає в кімнаті гуртожитку площею 12 кв/м.

Повідомляє ЛМН з посиланням на фейсбук жінки.

“Ходжу до дитини 2 р/тиждень на реабілітацію, відео додаю. Живуть в кімнаті, в гуртожитку на площі 12 кв.м., де і коридор і кухня і туалет і 5 односпальних ліжок в 2 поверхи”, – розповідає жінка у дописі.

Журналістам ЛМН бабуся повідомила, що їй соромно звертатись до людей про допомогу.

“Ніколи не просила. Сама виховала 5 дітей. Всіх у цій кімнаті. Зараз живу з 19-річним сином, дочкою та її 6-річним сином Ігорчиком. Ще двох онуків приводять старші діти, – розповідає Галина Олексіївна. – Ігорчик народився здоровою дитиною. Але в час, коли у нього почали різатися зубки, почали спостерігати за ним певні негаразди. Постійно поносив, рвав. Зверталися до лікаря пояснювали – порушення з щитовидкою. Виписали якісь припарати. Наче стало краще, але щось все рівно було не так. Дитина розвивається не так, як всі. Зовсім не хотів нічого їсти. Єдине чим можна було нагодувати – це манна каша. Почалися проблеми з ніжками. Погано ходив. Списували, спочатку, що може не мав де розходитися, бо живемо в тісній кімнатці, тут особливо і не побігаєш. Але ми часто гуляли на вулиці, їздили в село. Там проблема була теж”, – повідомляє бабуся Ігорчика.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жінка також поділилась, що лікарі не змогли поставити остаточного діагнозу дитині.

“Говорили нічого страшного, купіть ортопедичне взуття. Купили. Хлопчик трохи поправився. Підріс, але ходить і дальше погано. Порадили нам поїхати у реабілітаційний центр в Брюховичі. Відкладаємо на нього. Але з тої зарплатні, що маю я та дочка, не дуже і відкладеш. Я прибиральниця у 8 лікарні. Дочка – пекарка. Копійки отримуємо. Жодних допомог нема”, –доповнила жінка.

Ганна Рибак розповідає, що вже наче і пристосувались до життя в умовах, що склались. Кімнату на 17,5 кв. метрів розділили на дві. В першій обладнали спальню з двоповерховими ліжками. А в тісненькій – кухню, коридор. Поставили дві тумбочки, пральну машину та унітаз.

“Ще раніше ходила у міську раду. Мене поставили на чергу отримання житла. Але досі нічого. Можливо хтось замість мене вже дві квартири отримав. Все чекала, що комісія до нас прийде, подивиться як живемо. Але нема нікого. То й змирилася. Зараз єдине, аби дитину на ноги поставити. Щоб не проґавити цього дорогоцінного часу, і його проблема ще більше не загострилася”, – резюмує жінка.

Для всіх небайдужих, хто має можливість допомогти сім’ї Рибак реквізити:

4149 4993 4487 6402 (ПриватБанк) Рибак Галина Олексіївна, тел. 380932444766

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Не лягаєм в лікарню, бо не буде, що їсти”: небайдужих просять допомогти 6-річному Ігорчику (відео)