facebook

Польща виплачує українським заробітчанам допомогу на дітей: скільки можна отримати на кожну дитину

Польща виплачує українським заробітчанам допомогу на дітей: скільки можна отримати на кожну дитину

Українські заробітчани, які сім’ями проживають та працюють у Польщі, мають право отримувати від польської держави щомісячну допомогу на дітей. Допомога становить 500 злотих. На наші гроші це – близько 3,2 тисяч гривень.

Єдиною умовою для отримання таких виплат є наявність “карти побуту” (дозволу на тимчасове проживання та роботу у Польщі). Якщо заробітчани оформили цю карту, вони автоматично отримують право на такі виплати.

Про це розповіла в інтерв’ю одному з українських видань уповноважена президента польського міста Валбжих у справах іноземців Ірина Реріх.

За словами польської чиновниці, “карта побуту” дає право на отримання щомісячної допомоги у розмірі 500 злотих на кожну дитину віком до 18 років. При цьому, якщо діти мають лише матір або лише батька, то сума щомісячних виплат буде вищою. Причому ця виплата – не єдина, яку заробітчани отримують на дитину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Також перед початком кожного навчального року на школярів у сім’ї видається 300 злотих — на книги, зошити, канцтовари. Ще один бонус — можливість отримувати періодично ваучери на 500 злотих. Теж на кожну дитину. Ці гроші можна витратити на зоопарк, готель, парк розваг, поїздку на море”, – каже Ірина Реріх.

За словами чиновниці, заробітчани, котрі працевлаштовані в Польщі офіційно, мають “карти побуту” і проживають там зі своїми сім’ями, мають право розраховувати на ту саму державну підтримку, що й поляки. Адже вони офіційно працюють на благо польської держави та сплачують у ній податки.

Окрім виплат допомоги на дітей, заробітчани також мають ще деякі бонуси від “карти побуту”. Маючи у своєму розпорядженні такий документ, вони можуть у будь-який час виїхати в Україну і потім повернутися назад до Польщі, не дбаючи про візу, запрошення на роботу або інші дозвільні документи.

Крім того, “карта побуту” дає можливість заробітчанам вільно подорожувати країнами Шенгенської зони, розповіла чиновниця.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Польща виплачує українським заробітчанам допомогу на дітей: скільки можна отримати на кожну дитину