facebook

Чи можна буде отримати гроші за вакцинацію без “Дії”. Відповідає міністерство

Чи можна буде отримати гроші за вакцинацію без “Дії”. Відповідає міністерство


Уряд працює над механізмом отримання грошової винагороди за повну вакцинацію проти COVID-19 для тих громадян України, які не користуються додатком “Дія”.
Про це у коментарі Суспільному повідомила заступниця Міністра культури та інформаційної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Анастасія Бондар.
“Тим у кого немає “Дії”, або не можуть скористатись, ми розробляємо механізм, як вони зможуть це виконати. На першому етапі будуть застосовуватись для тих, хто вже зареєстрований в “Дії” і має там сертифікат. Для другого етапу зараз розробляється механізм, як люди зможуть цим скористатись”, – розповіла вона.
За словами Анастасії Бондар, попри це найлегшим шляхом залишається розібратись із роботою додатку та встановити собі “Дію”.
“Зараз вже є близько 100 офлайн-центрів в центрах вакцинації, де можуть допомогти, якщо людина сама не може з цим розібратись. Я думаю, цей альтернативний механізм запрацює з другої половини року. Тому що ця програма буде тривати весь рік із 19-го грудня. Тож десь у другій половині року, я думаю, ми дамо таку альтернативну можливість реєстрації в програмі”, – зазначила посадовиця.

При цьому в разі використання “Дії” на підтвердження повного щеплення проти захворювання використовуватиметься “зелений” сертифікат.
“Використовується зелений сертифікат у застосунку чи порталі “Дія”. Після верифікації у мобільному додатку “Дія” громадяни зможуть отримати гроші на безкоштовні віртуальні банківські картки. Як перший етап ми маємо підтверджений механізм через віртуальні банківські картки. Але також розглядається варіант і через фізичні банківські карти також”, – зауважила вона.
Бондар нагадала, що витратити гроші буде можливо на музеї, театри, кінотеатри, концертні організації та придбання книжок.
“У постанові буде виписаний конкретний перелік
МСС-кодів, за якими працюють всі ці організації, для отримання виплат через свої банківські термінали, тому всі хто працює в тих кодах, які виписані, зможуть брати участь у цій програмі”, – пояснила вона.
Як зазначила посадовиця, цей список має бути ухвалений найближчим часом.

Що відомо

  • 15 листопада Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень.
  • За його словами, за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.
  • 2 грудня Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт № 6297 у другому читанні. Держава виділить близько 8 мільярдів гривень на підтримку населення під час карантину.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи можна буде отримати гроші за вакцинацію без “Дії”. Відповідає міністерство