facebook

Названо температуру, при якій активізується коронавірус

Названо температуру, при якій активізується коронавірус


Найбільш оптимальною температурою поширення

є +10 градусів.

На початку пандемії передбачалося, що коронавірус поводиться схожим із вірусом грипу чином і хвилі епідемії будуть сезонними, але ця теорія не підтвердилася.

Такі висновки містяться у нещодавно опублікованому міжнародному дослідженні, дані для якого були зібрані по 26 країнах (зокрема Естонії), 409 населених пунктах та всім кліматичним зонам. Масив даних покриває 44% усіх випадків зараження коронавірусом у світі, повідомив портал Yle.
Для дослідження використовувалася статистика щодо заражень у той період, коли у населення ще не було імунітету, отриманого за допомогою вакцинації. Вчені зробили висновок, що на поширення коронавірусу погодні умови не впливають так само, як на поширення вірусу грипу. У той же час, найбільш оптимальною температурою для поширення SARS-CoV-2 є +10 градусів. Найвищих показників індекс репродукції вірусу досягав при +8…+18, при підвищенні температури до +20 він знову знижувався.
Для дослідження використовувалася статистика щодо заражень у той період, коли у населення ще не було імунітету, отриманого за допомогою вакцинації. Вчені зробили висновок, що на поширення коронавірусу погодні умови не впливають так само, як на поширення вирусу грипу. У той же час найбільш оптимальною температурою для поширення SARS-CoV-2 є +10 градусів. Найвищих показників індекс репродукції вирусу досягав за +8…+18, за підвищення температури до +20 він знову знижувався.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Названо температуру, при якій активізується коронавірус