facebook

“Нікому не вдасться втекти від вірусу, заразний штам “Омікрон” посилює пандемію”: медики про сплеск страшної недуги

Штам “Омікрон” шириться світом. Він вже максимально наблизився до кордонів України. Медики ретельну відстежують поширення вірусу, зазначаючи, що цілком імовірним може стати сплеск захворюваності вже невдовзі. Попереду зимові свята, після котрих можна очікувати серйозних і неприємних “сюрпризів”.

Як інформує “Molbuk”, Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов прогнозує наступну хвилю захворюваності на COVID-19 на 15-20 лютого 2022 року у разі низького рівня вакцинації в Україні.

“Ми наполягаємо на тому, що нам потрібно впроваджувати бустерну дозу, і починати потрібно з людей похилого віку, пропонувати людям, щоб вони втретє вакцинувалися. Якщо ми будемо до цього повільно ставитися, то можна спрогнозувати, що з 15-20 лютого ми матимемо початок наступної хвилі захворюваності”, – заявив Данілов.

За його словами, необхідно збільшувати рівень вакцинацій до 300 тис. за добу.

“Якщо рівень вакцинування у нас буде на рівні 75-80% населення, ми можемо набагато простіше проходити захворюваність”, – сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також додав, що до середини січня наступного року загроз, пов’язаних із захворюваністю від нового штаму СOVID-19, очікувати не варто.

“Ми від нього (Омікрону) нікуди не підемо, тому що він уже є на наших кордонах… Ми вважаємо, що до 15-20 січня у нас не буде жодних загроз, які пов’язані із захворюваннями. Але йдеться про те, що людям потрібно вакцинуватися”, – наголосив Данілов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Нікому не вдасться втекти від вірусу, заразний штам “Омікрон” посилює пандемію”: медики про сплеск страшної недуги