facebook

У лікарні на Орлика провели першу операцію на серце 5-річній дитині

У дитячій лікарні на Орлика, яка перебуває у складі Першого територіального медичного об’єднання Львова кардіохірурги провели операцію на серце, 5-річному пацієнту.

Про це повідомив у своєму фейсбук генеральний директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова Олег Самчук.

“Перший маленький пацієнт – хлопчик Артем. Він народився з вадою: дефект міжпередсердної перетинки. Між лівим та правим передсердям у дитини була дірочка, через яку кров змішувалася при кожному скороченні. У перспективі це, на жаль, прямий шлях до розвитку серцевої недостатності. Єдиний вихід – операція.

Дефект у серці хлопчика наші кардіохірурги усунули через розріз усього у 8 см! Зробили його збоку, а не посередині грудної клітки. Цей надсучасний малотравматичний метод, який поки мало де в Україні використовується, називається «бокова торакотомія»“, – розповідає Олег Самчук.

Як зазначає медик, операція пройшла успішно, а сам факт такої операції це старт дитячої кардіохірургії в медзакладі. А вже на завтра заплановано наступну операцію такого роду. Самчук зазначає, що планується проводити 200-300 операцій щороку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У лікарні на Орлика провели першу операцію на серце 5-річній дитині