facebook

В уряді пообіцяли виплатити “ковідну” тисячу вакцинованим за кордоном українцям

Вакциновані за кордоном можуть отримати український COVID-сертифікат у сімейного лікаря.

Українці, які вакцинувалися проти коронавірусу за кордоном, також мають можливість отримати скористатися програмою “єПідтримка”.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді у президента 20 грудня.

“Люди, які були вакциновані за кордоном визнаними у світі вакцинами, так само повинні мати нагоду скористатися програмою президента єПідтримка. Необхідно надати їм можливість перенести сертифікати в Дію”, — сказав голову уряду.

У МОЗ додали, що на виконання завдання попередньої селекторної наради було дозволено таким особам отримати український сертифікат у сімейного лікаря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Своєю чергою, у Міністерстві цифрової трансформації уточнили, на сьогодні вже 3,6 млн людей скористалися послугою “єПідтримка”, з них вже майже 2 млн отримали кошти. Крім того, до програми приєдналися шість банків і ще десять проходять процес підключення.

“Загалом у банках відкрили понад 4,6 млн спеціальних рахунків”, — зазначив віцепрем’єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В уряді пообіцяли виплатити “ковідну” тисячу вакцинованим за кордоном українцям