facebook

Фейкові паспорти і довідки про вакцинацію: на Закарпатті шахраї продавали по 500 підробок за день

Окрім “ковідних” документів, фігуранти підробляли водійських посвідчення, ID-картки громадян України та країн ЄС.

Правоохоронці викрили в Ужгороді Закарпатської області групу осіб, яка виготовляла і продавала підроблені документи. За день правопорушники реалізовували близько 500 фальшивок.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Виявити шахраїв правоохоронцям вдалося завдяки тому, що в міжнародному пункті пропуску “Тиса” затримали 27-річного мешканця Великоберезнянщини, який показав прикордонникам сертифікат про вакцинацію з явними ознаками підробки.

Працівники закарпатської поліції одразу ж розпочали розслідування, а проти чоловіка порушили кримінальну справу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час розслідування оперативникам вдалося встановити, що до виготовлення вилученої підробки причетна група осіб в Ужгороді. Правоохоронці дізналися адреси, де зловмисники облаштували свої офіси.

“В результаті вчора, 23 грудня, було проведено обшуки за місцем здійснення незаконної діяльності. Під час слідчих дій з’ясувалося, що окрім підробки “ковідних” документів, фігуранти пропонували свої послуги і з виготовлення водійських посвідчень, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, ID-карток громадян України та країн Європейського Союзу”, – йдеться у повідомленні.

Поліція встановила, що зловмисники друкували та продавали не менше 500 підроблених сертифікатів про вакцинацію та ПЛР-тестів за день. Масштаби поширення інших незаконних документів наразі встановлюються.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Фейкові паспорти і довідки про вакцинацію: на Закарпатті шахраї продавали по 500 підробок за день