facebook

Потрібно встигнути в перший тиждень: лікарка розповіла про тактику лікування “Омікрону”

Потрібно встигнути в перший тиждень: лікарка розповіла про тактику лікування “Омікрону”

Українцям розповіли, що потрібно робити у разі інфікування штамом коронавірусу “Омікрон”. Головне – не зволікати з лікуванням у перший тиждень хвороби.

Про тактику боротьби з новим варіантом коронавірусу повідомила український інфекціоніст Ольга Голубовська Facebook.

Загалом лікарка прогнозує зростання захворюваності на COVID-19 в країні, хоч воно очікується не таким трагічним, всеодно групи ризику залишаються вразливими до тяжкого перебігу хвороби, тому ще рано розслаблятися.

Тому тактика ведення хворих (незалежно від статусу вакцинації) має бути однаково незмінною – РАННЄ лікування противірусними препаратами. Раннє – це одразу після встановлення діагнозу, в перший тиждень. Це найефективніше, що ми маємо сьогодні, в обмежених умовах доступу до моноклональних антитіл“, – зауважила Голбувська.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Інфекціоніст розкритикувала позицію деяких лікарів у запереченні вищевказаного фундаментального постулату. Також вона вважає, що давати коментарі з приводу теми коронавірусу компетентні тільки лікарі, інакше це загрожує фатальними наслідками для українців, хворих на COVID-19.

Вплив на збудник є найефективнішим методом у лікуванні будь-якого інфекційного захворювання. А ось думка деяких депутатів із цього приводу мене взагалі обурює. Хоча б тому, що у вас не має бути жодної думки з тих питань, у яких ви не компетентні. Вся ця вакханалія призводить до одного – ми втрачаємо хворих, яких можна було врятувати“, – наголосила спеціаліст.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потрібно встигнути в перший тиждень: лікарка розповіла про тактику лікування “Омікрону”