facebook

Лікар розповів, як правильно лікувати ковід удома

Лікар розповів, як правильно лікувати ковід удома


Так як це симптоматичне лікування, то треба діяти як за будь-якої вірусної інфекції.

Лікар-пульмонолог Світлана Гук розповіла, що робити вдома у разі легкого перебігу коронавірусної хвороби, пише Укрінформ.
«Якщо висока температура – ​​збиваємо. До 38 температуру не треба чіпати, якщо вона нормально переноситься. Якщо ж у людини при цьому сильний головний біль, він не може ні сісти, ні лягти, тоді треба приймати симптоматичні препарати, і я своїм пацієнтам рекомендую не просто парацетамол, який має жарознижувальні властивості, а ібупрофен. Він у протоколі і має одночасно знеболювальні, протизапальні та жарознижувальні властивості», — каже лікар.

Також часто радять пацієнтам мефенамінову кислоту, яка теж має гарні протизапальні властивості, вітамін С, кверцетин – препарат рослинного походження, який входить до групи вітамінів Р та має спазмолітичну, антигістамінну, протизапальну дію.

«І все це треба робити із самого початку хвороби. Не варто забувати міряти сатурацію — якщо показник має тенденцію до зниження, обов’язково будьте на зв’язку з лікарем, а якщо він 92% і нижче — час викликати швидку. І не забувайте про користь так званої прон-позиції (становище лежачи на животі) за тенденції до зниження сатурації», — зазначає експерт.

Крім того, на 4-5 день треба здати аналізи, тому що відчуття це одне, нормальна сатурація супер, але, наприклад, людина ніяк не відчуває, що у нього густа кров або який рівень запальних процесів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Йдеться про аналізи, про які, мабуть, усі вже чули, зокрема, про d-димер, який демонструє процеси тромбоутворення в організмі, среактивний білок, який може сигналізувати про рівень запалення. Чим більше знає лікар, тим краще. Треба викликати додому лабораторію – я розумію, що це дорого – і зробити необхідні тести, ну, хоча б загальний аналіз крові», – рекомендує Світлана Гук.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар розповів, як правильно лікувати ковід удома