facebook

Скорочений день 31 грудня: чи має право садочок змінювати графік роботи

Одна мама написала у соцмережі, що у п’ятницю, 31 грудня, вихователі у дитячому садку, який відвідує її дитина, просять забрати малюків раніше – до 12:00. Але чи законно для дитсадків самостійно змінювати графік роботи?

Джерело: ТСН

У садочку наголосили, мовляв, день скорочений, а чергової групи не буде. Одні батьки обурилися, інші – поставилися схвально до ініціативи.

Юрист розповів, що робити батькам, якщо вони працюють у звичному режимі, та чи має право заклад дошкільної освіти встановлювати власні правила.

У садочках директори кажуть, що приводити дітей у день перед святом – це звичайна практика. У закладах ставляться до цього з розумінням.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як мають працювати садочки 31 грудня
Юрист Роман Бондаренко наголошує, що садочок має працювати згідно з чітким графіком, затвердженим державою.

Заклади освіти, садочки повинні працювати у в звичному режимі. Єдине, що перед святами тривалість робочого дня скорочується на одну годину, і все,
– заявив він.

Якщо ж батьків просять не приводити дітей у садочок чи забирати раніше, то ці вимоги неправомірні. Тут батьки повинні керуватися тим, що у них такі самі права, як у вихователів.

“Якщо вихователь хоче пів дня не працювати, тоді і батьки теж можуть хотіти пів дня не працювати. Втім, закон для всіх однаковий”, – пояснив фахівець.

Чи має право садочок змінювати графік роботи
В таких випадках батькам потрібно керуватися нормами закону, де передбачено скорочення робочого дня на одну годину.

Якщо ж ви бачите, що в садочок встановили свої правила, то зверніться спочатку до директора закладу. Якщо там не реагують, то – до департаменту освіти, якому підпорядковується заклад.

До слова, у Дніпрі через пандемію батькам заборонили приходити на виступи їхніх дітей у школах та садочках. На новорічних заходах можуть бути тільки учні одного класу чи групи. Деталі – читайте у статті.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скорочений день 31 грудня: чи має право садочок змінювати графік роботи