facebook

“Якщо з’являється цей симптом, вірус спричинить нестерпну хворобу”: лікар про ознаку штаму “Омікрон”

“Якщо з’являється цей симптом, вірус спричинить нестерпну хворобу”: лікар про ознаку штаму “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється і світом, і Україною, а медики вже готові назвати найбільш характерні та найстрашніші його симптоми. Деякі науковці запевняють, що хворобу можна розпізнати вже в перший десь за характерною ознакою.

Як інформує “Obozrevatel”, штам коронавірусу Омікрон може на ранній стадії захворювання проявити себе лише одним симптомом – болем у горлі. Однак цей стан досить швидко минає, поступаючись місцем іншим ознакам інфікування.

Як розповів професор Тім Спектор, учений, який створив додаток для відстеження симптомів Zoe, штам коронавірусу Омікрон поводиться агресивно лише в перший тиждень хвороби. Досить швидко симптоматика йде спад.

Найгострішою фазою захворювання, за словами Спектора, є перший день хвороби. Тоді людина почувається найгірше. Згодом, хвороба починає відступати, і стан пацієнта покращується з кожним днем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Професор зазначив, що при зараженні штамом Омікрон у середньому біль у горлі триває два-три дні.

“Якщо біль у горлі не минає після закінчення цього терміну, це навряд чи коронавірус”, – сказав учений.

Він зазначив, що майже половина людей, які захворіли на штам коронавірусу Омікрон, відчувають біль у горлі. Однак такий його прояв частіше трапляється у дорослих віком від 18 до 65 років, ніж у людей похилого віку та осіб молодших за 18 років. Ще 11 відсотків людей, які захворіли на Омікрон, повідомили про біль у горлі як про єдиний симптом.

Загалом, як зазначив експерт, захворювання на Омікрон багато в чому подібне на застуду, і багато хто може не запідозрити в себе більш серйозне захворювання.

Серед інших ознак захворювання експерт також назвав закладеність у носі, чхання та нічну пітливість.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Якщо з’являється цей симптом, вірус спричинить нестерпну хворобу”: лікар про ознаку штаму “Омікрон”