facebook

Аспірант із Франції заявив, що у Києві його зґвалтував священик УПЦ Московського патріархату

Аспірант із Франції заявив, що у Києві його зґвалтував священик УПЦ Московського патріархату

Аспірант із Франції Ніколя Імбер звинуватив священика Української православної церкви Московського патріархату архімандрита Ахілу Шахтаріна у зґвалтуванні. Про це Імбер написав 1 січня у Facebook.
“Священик УПЦ Московського Патріархату, який до мене чіплявся і вчинив насильницькі дії сексуального характеру вночі 28 грудня в Києві, коли я різко захворів, з температурою”, – зазначив у пості француз.
Він виставив скріншоти зі сторінки Шахтаріна та листування зі священиком. Імбер також повідомив, що написав заяву до поліції та в УПЦ МП.

“Ніхто не відповідав. Отець Микола Балашов, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, прочитав моє повідомлення та не відповідав”, – уточнив аспірант.
В інтерв’ю ТСН Імбер розповів, що 28 грудня погано почувався, у нього підтвердили COVID-19. Він звернувся по допомогу до знайомого священика, той покликав його до себе, нагодував, напоїв горілкою і поклав спати. За словами аспіранта, він був у такому стані, що не міг чинити опір насильству.

В УПЦ МП журналістам сказали, що не знають про інцидент. Архієпископ Климент порадив Імберу звернутися до поліції.

“Якщо людина має якісь проблеми, то треба звертатися до слідчих органів. Відповідно до того, як цивілізовано все це вирішується”, – заявив священнослужитель
Контекст:
За інформацією ТСН, Імбер приїхав до Києва, щоб вивчати стосунки у православній церкві, паралельно читав лекції у Київському політехнічному університеті.

На сайті НТУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” зазначили, що 15 листопада 2021 року Імбер на базі факультету соціології та права прочитав лекцію про президентські вибори у Франції. Імбер – випускник Інституту політичних наук у Екс-ан-Провансі, студент Вищої практичної школи наукових досліджень.

На сайті “Україна православна” у 2007 році писали, що ігумен Ахіла був виконувачем обов’язків намісника Києво-Печерської лаври у 1992–1994 роках

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Аспірант із Франції заявив, що у Києві його зґвалтував священик УПЦ Московського патріархату