facebook

“Це абсурд”: Супрун розповіла, як обманюють українців

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, яка раніше звернулася до українців з дуже важливою заявою, стверджує, що один з найбільших ризиків в сфері медицини – це неправдива інформація.

Чиновник на своїй сторінці в Facebook згадала громадський резонанс навколо свинячого грипу в 2009 році:

“По всьому світу поширювалися різні чутки з приводу вірусу, вакцин, препаратів і змови фармкомпаній. Абсурд досяг найвищої точки, коли в 2010 році Парламентська асамблея Ради Європи заявила, що пандемія свинячого грипу насправді фейк. А ВООЗ увесь час була “в змові” з фармкомпаніями, які нібито наживалися на виробництві та продажу вакцин. ВООЗ довелося підготувати безліч роз’яснень, чому пандемія свинячого грипу небезпечна, а також вони опублікували факти і наукові докази”.

Уляна Супрун розповідає, що тоді маніпуляції та фейки в інформпросторі зіграли свою роль – люди продовжували відмовлятися від вакцинації та прийому ліків, а деякі держави почали продавати залишки вакцин і препаратів.

“Це призвело до катастрофічного рівня смертності – загинули близько 18 тисяч осіб за даними ВОЗ. В Україні в той час ефіри заполонили не лікарі, а політики, які влаштували величезну PR-кампанію. Епідемія спотвореної інформації та брехні стала набагато страшніше, ніж епідемія грипу. Люди не виходили з дому, скуповували всі марлеві пов’язки і медикаменти з аптеки”, – пише в.о. міністра охорони здоров’я.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тренд поширення неправдивої інформації нікуди не подівся. Слід завжди перевіряти джерело і не поспішати поширювати новини, в достовірності яких сумніваєтеся, радить Уляна Супрун.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Це абсурд”: Супрун розповіла, як обманюють українців