facebook

Лимонно-сирний кекс

Зима – пора цитрусових, тому зимова випічка особливо пахне лимоном та апельсином.

Навіть за наявності всього 1 лимона можна приготувати неймовірно смачний і ароматний кекс, до того ж піде все: і цедра, і сік, і м’якоть. Більш того, за запропонованим рецептом навіть немає необхідності лимон очищати від цедри та видавлювати з нього сік.

Ніжний повітряний кекс із лимонним ароматом та легкою кислинкою стане чудовим доповненням до філіжанки кави. Крім того, це чудова можливість згодувати вибагливій дитині порцію корисного у всіх відношеннях сиру.

Інгредієнти:
350 г сиру
2 склянки борошна
1 склянка цукру
4 яйця
1 лимон
1 столова ложка вершкового масла
1,5 чайної ложки соди

Приготування
3/4 склянки цукру розтерти з вершковим маслом до стану розсипчастої маси, додати сир і продовжувати розтирати до досягнення однорідності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лимон, не очищаючи, нарізати невеликими шматочками і, видаливши кісточки, пюрувати у подрібнювачі.

Сирну масу з’єднати з лимонним пюре і добре вимішати.

Яйця злегка збити з цукром, що залишився, ввести в лимонно-сирну масу і перемішати.

Потім додати соду, ще раз перемішати і дочекатися, поки закінчиться реакція, після чого поступово всипати просіяне борошно і акуратно вимішати.

Приготовлену суміш викласти у форму та випікати близько 30 хвилин за 200°С.

На замітку
Готовий кекс можна притрусити цукровою пудрою, залити розтопленим шоколадом, карамеллю або глазур’ю.

Із запропонованого набору продуктів можна спекти 1 великий кекс або 24 маленькі.

Форми наповнюйте тестом на 3/4, тому що під час випікання кекси піднімаються.

Замішування виконуйте у посуді, тому що під час взаємодії соди з лимоном відбувається реакція і сирна маса дуже збільшується в обсязі.

У готове тісто можна додати шоколадні краплі, подрібнені горіхи, родзинки або курагу.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

загрузка...
Лимонно-сирний кекс