facebook

У водіїв заберуть усю зарплату на штраф: але майже всі раді новому покаранню

Що це означає

Водіїв штрафуватимуть за вживані авто
Водіїв мають намір штрафувати за «скручування» пробігу авто. Цей законопроект №10216 зареєстрований у Верховній Раді. Якщо його буде прийнято, то тих, хто перед продажем фальсифікуватиме пробіг уживаного авто, штрафуватимуть на 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 2024 року це становить 8500-17000 грн. Про це повідомляє інформаційний портал “Стіна”.

Новим проєктом закону мають намір запобігти можливим “скручуванням” пробігу уживаного транспортного засобу. Крім того, це допоможе убезпечити покупців від покупки авто з пробігом, що не відповідає дійсності.

Штрафи ж за таке порушення допоможуть не допустити введення в оману покупців. “Практика фальсифікації пробігу уживаного транспортного засобу при продажі є досить поширеною. З метою недопущення введення в оману покупців, пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу”, – наголошується в документі.

Однак це не єдиний законопроєкт, який пропонує запровадити нові штрафи для водіїв. Так, документом №9564 пропонується карати за перевищення транспортом допустимого рівня шуму – чим особливо “грішать” мотоциклісти.

Розмір штрафу передбачається встановити на рівні 17000 грн. За повторне порушення доведеться платити вже 34 000 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як йдеться в пояснювальній записці до документа, необхідність запровадження штрафу обумовлена ​​тим, що деякі водії встановлюють на свої транспортні засоби обладнання, використання якого призводить до значного збільшення шуму роботи двигуна. Що своєю чергою порушує “тишу та спокій громадян”, а також викликає невдоволення суспільства.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У водіїв заберуть усю зарплату на штраф: але майже всі раді новому покаранню