facebook

Рецепт дня: малиновий тарт з заварним кремом

Тарт – це французький пиріг-кошик

Якщо ви хочете приготувати смачний літнійпиріг, візьміть на замітку рецепт тарта з пісочного тіста з ванільним заварним кремом і ягодами.

Малиновий тарт з заварним кремом:

Для тіста:
борошно – 200 г
цукрова пудра – 35 г
cіль – 1/4 ч.л.
масло вершкове – 125 г
яєчні жовтки – 2 шт.

Для заварного крему:

жовтки – 3 шт.
цукор – 250 г
масло вершкове – 30 г
борошно – 40 г
ванільний цукор – 1 ч.л.
молоко – 600 мл

Для начинки:

свіжа малина
м’ята
цукрова пудра

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рецепт приготування:

  1. Борошно, цукрову пудру і сіль просіяти в миску. Додати жовтки і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Замісити тісто. Викласти його в форму, сформувати пальцями бортики і наколоти виделкою.
  2. Випікати корж протягом 7-10 хвилин при 210 С, щоб тісто злегка зарум’янилося. Дати основі повністю охолонути.
  3. Жовтки викласти в миску і розтерти з цукром і ваніллю. Влити 50 мл холодного молока і перемішати. Додати до жовтків просіяне борошно і знову перемішати.
  4. Молоко, що залишилося, довести до кипіння і дати охолонути до кімнатної температури. Додати в молоко жовткову суміш, ретельно перемішати і поставити на плиту. Варити на слабкому вогні, весь час помішуючи, до загустіння. Якщо слід від пальця на зворотному боці ложки або лопатки не буде “запливати”, крем готовий. При цьому крем не потрібно доводити до кипіння і кип’ятити. Як тільки він добре загусне, зняти каструлю з вогню. Додати шматочок вершкового масла кімнатної температури, накрити каструлю кришкою і остудити до кімнатної температури.
  5. Зібрати малиновий тарт. Рівномірно нанести заварний крем по всій поверхні коржа. На крем викласти свіжу малину, присипати за бажанням цукровою пудрою і прикрасити листочками свіжої м’яти. Поставити пиріг в холодильник мінімум на годину.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рецепт дня: малиновий тарт з заварним кремом