facebook

Рада змінила податок на посилки з-за кордону: у скільки стане закордонний шопінг

Запровадження обов’язкової ідентифікації отримувачів пересилань за паспортом або ідентифікаційним кодом не залишили в остаточній редакції документу.

Верховна Рада підтримала закони, якими збільшила ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону зі 100 євро до 150 євро.

Під час засідання ц вівторок, 25 січня, зміни до Митного кодексу (№4279) підтримали 237 народних депутатів, до Податкового (№4278) – 274 нардепи, пише “Економічна правда”

Так, закони передусім збільшують ліміт оподаткування пересилань, фактурна вартість яких не перевищує 150 євро.

Зміни стосуватимуться й стягнення податку на додану вартість – для фізосіб базою оподаткування є kише частина їхньої фактурної вартості, що перевищує 150 євро.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, законом забороняється пересилати алкогольні напої та тютюнові вироби незалежно від їхньої вартості.
Також закони запроваджують електронне декларування міжнародних поштових та експрес-відправлень, встановлюється можливість відстрочення сплати податку протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру.

Водночас запровадження обов’язкової ідентифікації отримувачів пересилань за паспортом або ідентифікаційним кодом не залишили в остаточній редакції документу.

Про те, що нового підготувала “Укрпошта” жителям країни та що зміниться у наданні поштових послуг від 1 січня 2022 року — йдеться у матеріалі ТСН.ua.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рада змінила податок на посилки з-за кордону: у скільки стане закордонний шопінг