facebook

При яких симптомах Омікрону слід терміново звернутися до лікарні.

При яких симптомах Омікрону слід терміново звернутися до лікарні.


Штам рідше призводить до госпіталізації, але це не означає, що не варто боятися. Новий варіант Омікрон більше схожий на звичайну застуду, із симптомами, які пацієнти та лікарі часто описують як «легкі». Але саме тому вірус інколи діагностують пізно, коли пацієнту вже потрібна кваліфікована допомога.
У США центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) назвав рідкісні симптоми штаму коронавірусу Омікрон, при яких слід якнайшвидше звернутися до лікарні. Зазначається, що ці симптоми не виникають при інших штамах.

Про це повідомляє The Mirror, передає РБК.
Як відомо, основними симптомами звичайного коронавірусу є висока температура, постійний кашель та втрата чи зміна відчуття смаку чи запаху.

Новий варіант Омікрон більше схожий на звичайну застуду, із симптомами, які пацієнти та лікарі часто описують як «легкі».

Однак CDC заявляє, що люди з Омікроном повідомляють про широкий спектр симптомів, крім трьох основних. До них належать і ознаки, які говорять про серйозну загрозу життю пацієнта і за яких потрібно терміново звернутися за медичною допомогою.
Один из таких симптомов Омикрона проявляется на коже, губах и ногтях — нужно остерегаться бледной, серой или синей кожи в зависимости от оттенка нашей кожи. В CDC предупредили, что это может указывать на низкий уровень кислорода в крови.

Также к опасным признакам Омикрона относится затрудненное дыхание, постоянная боль или давление в груди, спутанность сознания и неспособность проснуться или бодрствовать.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Все эти признаки CDC охарактеризовал как «предупреждающие знаки», при которых нам следует немедленно обратиться за медицинской помощью.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

При яких симптомах Омікрону слід терміново звернутися до лікарні.