facebook

Інфекціоніст розповів про ознаки 100% зараження «омікроном»

Інфекціоніст розповів про ознаки 100% зараження «омікроном»

У хворого може спостерігатись як один симптом, так і комплекс ознак захворювання.

При зараженні омікрон-штамом коронавірусу симптоми захворювання у пацієнтів можуть відрізнятися значною різноманітністю. Про це розповів російський інфекціоніст Євген Тімаков. За його словами, у хворого може спостерігатись як один симптом, так і комплекс ознак захворювання, пише eadaily.com.
Наприклад, крім нежиті, серед симптомів можуть бути і біль у горлі, головний біль, осиплість та діарея.

«Може бути один нежить — і в тебе вже „омікрон“, але можливо комплекс симптомів. Якщо відразу в людини з’являється і нежить, і біль голови, і біль у горлі, осиплість і розлад стільця, то це майже 100% буде “омікрон” у цей період, у момент зростання захворюваності», – повідомив лікар.
Він також зазначив, що «омікрон» може спричинити цілий спектр інших нездужань. Це і хворобливі відчуття в шлунково-кишковому тракті, і болі в животі, і безсоння.

«Він може протікати і просто у вигляді нежитю, і у вигляді нездужання, головного болю, порушення сну і просто у вигляді болю в горлі. При більш вираженій клінічній картині та температурні реакції спостерігаються реакції з боку шлунково-кишкового тракту, болі в животі. Цілком багато різноманітних клінічних проявів, не специфічних», — підсумував інфекціоніст.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Інфекціоніст розповів про ознаки 100% зараження «омікроном»