facebook

Ціни на яйця б’ють рекорди: до Нового року можуть злетіти до 100 гривень за десяток

Сьогодні ціна на курячі яйця – це хвора тема останніх кількох днів. Українці не розуміють, що відбувається і як із цим жити далі

 

Курячі яйця – це базовий продукт тваринного походження, який коштував недорого і був доступний завжди. Але з початку осені ситуація кардинально змінилася. Тепер можна купити півкілограма добірного м’яса за ціною десятка яєць.

Експерти уточнюють, що ще в серпні порівняно з січнем 2022 року середня вартість десятка курячих яєць знизилася на 20% — до 28,5 гривень, проте вже протягом вересня вона зросла на 72% і стала 49 гривень.

Але як виявилося у жовтні, і ця сума – не межа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Насправді восени завжди відбувається підвищення ціни на курячі яйця. Все через те, що в холод кури несуть яйця гірше.

А тепер додався чинник війни. Багато підприємств були змушені закритися, а ті, що залишилися, скоротили поголів’я птахів. Плюс до всього із серпня набрала чинності «зернова угода», і почав зростати попит на українську агропродукцію на зовнішньому ринку. Саме тому зростає вартість зерна на внутрішньому ринку, що збільшує, у тому числі, собівартість виробництва яєць та, відповідно, кінцеву роздрібну ціну, яку змушені платити українці.

І це все свідчить про те, що ще не скоро українці матимуть змогу купувати яйця за доступними цінами. Експерти впевнені, що ціна на яйця ще зросте на 10-15%. Таким чином, найвища категорія яєць сягатиме 100 гривень за десяток.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ціни на яйця б’ють рекорди: до Нового року можуть злетіти до 100 гривень за десяток