facebook

Щеплені вакциною Pfizer ризикують отримати запалення серця.

Наукові дослідження показали, що вакциновані препаратом Pfizer ризикують отримати запалення серця втричі вище, ніж ті, хто щеплював. При цьому ризик ускладнень від ковіда все одно залишається в рази небезпечнішим, наголошують експерти.

Люди, щеплені препаратом Pfizer, ризикують отримати запалення серця втричі вище, ніж ті, хто не щеплювався. Про це повідомляє медвидання Annals of Internal Medicine з посиланням на результати досліджень, передає Країна.
За даними досліджень, кардит – рідкісне запалення серця, що часто викликається бактеріальними, вірусними та паразитарними інфекціями. Загальні підтипи кардиту включають міокардит – запалення серцевого м’яза та перикардит – запалення зовнішньої оболонки серця.

«Повідомлення про випадки кардиту після вакцинації BNT162b2 накопичуються у всьому світі. У кількох дослідженнях також повідомлялося про аналогічні результати, але аналітичні дослідження спекулятивного зв’язку обмежені. Дослідники з Університету Гонконгу вивчили 160 хворих (з кардитом) та 1533 контрольних пацієнтів (без кардиту), щоб вивчити потенційний ризик кардиту, пов’язаного з вакцинацією BNT162b2 або CoronaVac. Десять пацієнтів із контрольної групи були зіставлені з пацієнтами з основної групи за віком, статтю та датою госпіталізації.

Після проведення аналізів автори виявили 20 випадків кардиту, пов’язаних з BNT162b2, та 7 випадків, пов’язаних з вакцинацією CoronaVac. Пацієнти, які отримували BNT162b2, у 3 рази частіше страждали від кардиту, ніж невакциновані пацієнти. З іншого боку, пацієнти, які отримали CoronaVac, мали такий самий шанс захворіти на кардит, як і невакциновані пацієнти», — йдеться у висновку дослідників.

Про те, що ця вакцина може згубно вплинути на серце, стало відомо ще в червні 2021 року. Тоді сам комітет з безпеки Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) опублікував інформацію про побічні ефекти вакцин від коронавірусу Pfizer/BioNTech та Moderna.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У звіті йшлося, що вакцини можуть призводити до міокардиту та перикардиту, але рідко. Також дані про міокардит після щеплення Pfizer/BioNTech прийшли з Ізраїлю та США. Тоді Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) поставила собі за мету вивчити це питання уважніше.

Раніше Курсор повідомляв, що у Pfizer заговорили про щорічну вакцинацію від коронавірусу.

Крім того, ми писали, що канадські вчені описали, як вірус Омікрону проникає в організм людини.

Ще нагадаємо, що стало відомо, від яких побічних ефектів коронавірусу може врятувати бустерне щеплення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Щеплені вакциною Pfizer ризикують отримати запалення серця.