facebook

Міністр Резніков розповів, чим замінять призов до армії для молоді

Міністр Резніков розповів, чим замінять призов до армії для молоді

Українців навчатимуть військовій справі в стислі терміни

Очільник Міноборони України Олексій Резніков прокоментував указ глави держави про створення професійної армії № 36/2022 “Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби в Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.
За його словами, кількість військових має збільшуватися протягом чотирьох років. Наразі в армії наявні кілька категорій військовослужбовців. Серед них офіцери, сержанти з профільною освітою; ті, хто підписав контракт на півроку чи кілька років; призовники, що проходять строкову службу.

Міністр підкреслив, що ці військовослужбовці мотивовані щодо служби по-різному й мають відмінне від інших бачення своєї ролі в обороні. Однак в Україні має бути сформована армія професіоналів та підготовлений до бойових дій мобілізаційний резерв.

Як розповів міністр, в оновленій моделі армії, на першому етапі буде збережено призов на строкову службу. Альтернативою має стати короткострокове протягом трьох-чотирьох місяців навчання військовій справі. Ті, хто проходитиме таку підготовку будуть звільнені від призову, але вони матимуть необхідні базові військові навички.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Повністю замінено призов на інтенсивну підготовку буде з 1 січня 2024 року. Після проходження підготовки молодь з резерву буде періодично викликатися на тренування та збори. Наразі Кабінет міністрів готує законопроекти та підзаконні акти, які визначатимуть порядок запровадження реформи армії.

Як повідомляв портал, в Україні створять кібервійська для захисту від зовнішніх загроз. Туди відбиратимуть найкращих фахівців, аби вони працювали на благо країни й посилити безпеку державних реєстрів та урядових ресурсів. Планується створити в нашій країні військову поліцію та Бюро військової юстиції. Відповідний законопроект зареєстрували на сайті парламенту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Міністр Резніков розповів, чим замінять призов до армії для молоді