facebook

“7-років, як його нестало”: “Добре пам’ятаю той день, я приїхав до батьків”: Вакарчук розчулив спогадами про Кузьму і показав ліричне відео

Сьогодні день пам’яті Андрія Кузьменка – відомого українського співака, шоумена, лідера гурту «Скрябін». Андрій Кузьменко (1968-2015), співак, продюсер, телеведучий, лідер гурту «Скрябін».

2 лютого 2015 не стало Андрія Кузьменка – знаменитого українського співака і шоумена. Улюблений артист мільйонів загинув у страшному ДТП під Кривим Рогом.

Сьогодні, через сім років після трагедії, Святослав Вакарчук розповів про те, як дізнався про смерть свого колеги і друга.

“Добре пам’ятаю той день. Я приїхав до батьків у Львів і, прокинувшись, увімкнув телефон, одразу побачивши новину про Кузьму…” – написав лідер ОЕ в Facebook.

В першу секунду Святослав не повірив у те, що сталося з Андрієм.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Перепитував у своїх знайомих, які мали б точно знати, чи це правда. Коли отримав відповідь, то ніяк не міг у це повірити”, – додав музикант.

Вакарчук каже, що той день він прожив, згадуючи Кузьму.

“Особливості тому дню додало ще й те, що мій тато, який у той час перебував на реабілітації після лікування, саме був вдома і пішов зі мною на інтерв’ю пам’яті Кузьми. Він сидів поруч зі мною і слухав. Оскільки тато – це теж людина, яка вже пішла з життя, то цей спогад для мене особливо щемливий”, – розповідає Святослав.

Ввечері 2 лютого 2015-го музикант з батьком пішов на площу перед пам’ятником Шевченка у Місті Лева. Там було багато свічок і квітів, а люди співали пісні Кузьми…

“Дуже багато його пісень у мене асоціюються з початком Океану Ельзи, тому що вони тоді були прикладом для нас. Пам’ятаю пісню “Птахи” – я слухав її і думав: як вона цікаво зроблена. Пам’ятаю, як вони виступали на фестивалі з нами: ми тільки-тільки починали, а вони вже були зірками. Одним словом, є дуже багато спогадів”, – написав Вакарчук.

Наступного дня артист їхав у машині зі Львова в Київ і слухав тільки Скрябіна. А після репетицій і зйомок, вночі, він записав пісню “Мовчати”…

Також пропонуємо вам добірку кращих кавер-версій пісень геніального Андрія Кузьменка та його культової групи.

Люди, як кораблі
Одна з найпотужніших кавер-версій на пісню Скрябіна від гурту Антитіла.

Старі фотографії
Неймовірний кавер на бандурі та кнопковому акордеоні від відомого далеко за межами України дуету B&B Project.

Спи собі сама
Чи не найромантичніша пісня Кузьменка у виконанні Андрія Хливнюка.

Оля
Авторська обробка на ранню пісню Кузьми від львівських поп-рок-романтиків Шосте Чуття.

Дельфіни
TAYANNA теж має авторську версію пісні “Дельфіни”, відеокліп до якої став останнім, випущеним Андрієм за життя.

Чуєш біль
А от співачка з тимчасово окупованого Криму Юлія Качула переспівала разом з талановитими дітьми пісню Скрябіна “Чуєш біль”.

“Розкажіть про те, що в Криму не забувають і продовжують його творчість”, – звернулася до нас із проханням співачка.

То моє море
Група Фіолет і Сергій Мартинюк вдихнули нове життя в пісню “То моє море”.

Шампанські очі
Дмитро Шуров записав версію хіта Кузьми, від якого і досі у багатьох мурахи по шкірі!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“7-років, як його нестало”: “Добре пам’ятаю той день, я приїхав до батьків”: Вакарчук розчулив спогадами про Кузьму і показав ліричне відео