facebook

“Понад 50% українців лишиться без пенсій”: відомо дату та умову шокуючої ситуації

У 2022 році кількість пенсіонерів в Україні вперше сягне кількості, меншої, ніж 11 млн осіб. Чисельність громадян, які отримують пенсію після 60 років, скорочується. Після 2027-го року близько 66% ймовірно працюватимуть до 63 або 65 років.

Як інформує “Obozrevatel”, старша наукова співробітниця Інституту демографії та соцдосліджень ім. Птухи Лідія Ткаченка повідомила, що наразі громадяни України виходять на пенсію, здобувши стаж у терміні 31-32 роки.

Потрібно мати 29 років стажу, аби вийти цього року на пенсію у віці – 60, а для того аби зробити це у наступному знадобиться 30 років, а вже у 2024-му – 31 рік.

“Легше тоді вже взагалі підвищити пенсійний вік до 65 років і не мучити з критеріями щодо стажу. Більшість буде розраховувати на пенсію в 63 і 65 років, їм не вистачатиме стажу”, – каже Ткаченко.

“Було розраховано на те, що люди почнуть заробляти стаж. Але таке диво не сталося, ми не бачимо зростання зайнятості. Плюс пандемія, кризи. Це був позитивний прогноз. Насправді без пенсії у 60 років можуть бути і 2/3 (66%). Головне, що ніхто не знає, з яким стажем люди прийдуть. До 2000 року у реєстрі немає даних. А “найсліпіша” зона – 90-ті роки”, – зазначила Ткаченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Понад 50% українців лишиться без пенсій”: відомо дату та умову шокуючої ситуації