facebook

Що нам продають під виглядом кави: в Україні зробили викриття

Кава, яку торговці продають у переходах і просто на точках стихійної торгівлі, в більшості випадків не є справжніми зернами відомий брендів.

 

Використовується, як правило, дешевий аналог, пише “Сегодня” з посиланням на проведені журналістами лабораторні випробування.

Вони перевірили два види кави – куплену в магазині і з рук в підземці.

“Обидва зразки відповідають нормативам. Якби в одному з них був горезвісний буряк – результат був би інший. Чому ж у кави з підземки – жахливий аромат і смак? Можливо,через порушення у зберіганні зерен – припускають експерти. І попереджають: у підробки часто додають кофеїн. Його надлишок може привести до аритмії, тахікардії, посилити багато захворювань серцево-судинної системи”, – йдеться в матеріалі.

За словами експерта, фальсифікують не тільки розчинну каву або мелену. Підробити можна навіть кавові зерна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тим часом, простий тест у воді показує: в обох пачках знаходяться справжні зерна. Професійну ароматично-смакову експертизу зернової кави проводить Олексій Гуртів.

Як заявляє виробник, до складу цієї кави входять виключно зерна 100% арабіки. У зразку під номером один – величезна кількість зерен округлої форми, яка нагадує за зовнішнім виглядом зерна робусти.

У світі поширені два сорти кави – арабіка і робуста. Після декількох професійних тестів вийшов вердикт:

“Два абсолютно різні продукти. Один, я б сказав, що це – 100% робуста, брудний, землистий, деревний смак, дуже грубий. Тоді як у зразку номер два смак елегантний, кислотно-фруктово-шоколадний”.

“Тим часом, у лабораторії відзначають, що всі показники в межах норми. Значить, наші зразки – справжні, відповідають нормативним вимогам. Тільки в одній пачці, купленій в магазині, 100% арабіка, а в другій – купленій у підземці – робуста, більш дешева, але видається за напій відомого італійського бренду”, – пишуть журналісти.

За словами експертів, більшість точок з продажу вуличної їжі в Україні працює нелегально. З настанням літнього періоду такі торгові точки перетворюються на розсадники небезпечних хвороб.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Що нам продають під виглядом кави: в Україні зробили викриття