facebook

У легенях тих, хто перехворів на COVID, виявили аномалії

У легенях тих, хто перехворів на COVID, виявили аномалії


Про це стало відомо завдяки магнітно-резонансній томографії.

Деякі пацієнти з так званим постковидним синдромом страждають від патології легень. Це виявили британські медики, повідомляє The Guardian.

Виявилося, що у частини пацієнтів після перенесеного коронавірусу утруднене перенесення газів кров’ю, причому ці патології спостерігаються у перехворілих на COVID-19 як у легкій, так і у важкій формі. Про це стало відомо завдяки магнітно-резонансній томографії. Такі зміни в організмі ускладнюють надходження кисню в кров.

У результаті дослідження добровольців просили подихати сумішшю кисню з ксеноном. Після спеціальної підготовки цей газ можна розрізнити на томограмі та відстежити роботу органів.

За інформацією дослідника Емілі Фрейзер, вірус викликає якісь стійкі аномалії в мікроструктурі легень або легеневої судинної мережі. Тепер вченим належить з’ясувати, наскільки часто трапляється ця патологія, чим вона викликана і які довгострокові наслідки може мати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, група крові впливає на те, як організм здатний продукувати інтерферон при вірусній інфекції, що безпосередньо пов’язане з питаннями імунної системи. Найсильнішими у виробленні цих білків є носії четвертої групи крові. В організмі цих людей білок добре продукували у 92% піддослідних.

У людей з першою та третьою групами крові дослідження показало високі результати відповідно у 80% та 91% піддослідних.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У легенях тих, хто перехворів на COVID, виявили аномалії