facebook

В Україні скоротять термін ізоляції при COVID-19, – Кузін

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, чому наразі в Україні не скоротили термін ізоляції при коронавірусі та коли переглянуть вимогу.

Досвід інших країн
Відомо, що деякі країни скорочують терміни ізоляції, наприклад, у США, Ізраїлі, Великій Британії він становить 5 днів, в Україні – досі 14. Однак, санлікар Ігор Кузі пояснив, що це пов’язано з критичною потребою в медпрацівниках, якої у нас немає.

Наприклад, США ввели норму, що медичний працівник, який захворів на коронавірус, має перебувати вдома лише 5 днів, а потім, якщо в нього немає симптомів, може виходити на роботу. Це ризикована тактика, застосовувалась вона як крайній захід,
– розповів Ігор Кузін.

Натомість українцям, за словами Кузіна, треба сформувати культуру адекватного ставлення до інфекційних хвороб.

Оновленні дані ВООЗ
Втім, санлікар зауважив, що є повідомлення ВООЗ про те, що інкубаційний період при Омікроні коротший – складає близько трьох діб, у той час, як при Дельті 4 – 5, а іноді до 7 днів. Тому, у МОЗ переглянуть ці норми в контексті оновленої інформації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

10 – 13 днів ізоляції
Імовірніше, ми розглядатимемо питання скорочення терміну самоізоляції, але все ж не до 5 днів: умовно це буде 10 діб для безсимптомних випадків і 13 – для інфікованих із симптомами.

Зверніть увагу! У МОЗ вважають, що максимальні показники захворюваності на коронавірус в країні сягатимуть до 60 тисяч за добу. Однак, уже в березні ситуація з COVID-19 в Україні стабілізується.

Актуальна захворюваність на COVID-19
Впродовж доби в Україні захворіли на коронавірус 23 378 людей, зокрема, 2 242 дитини. До лікарень госпіталізували 2 699 людей. Від ускладнень хвороби померли 115 пацієнтів.
Від початку пандемії COVID-19 в Україні зареєстрували 4 307 437 випадки захворювання, на жаль, 101 392 з них – летальні.

Головні правила карантину вдома – дивитись відео

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні скоротять термін ізоляції при COVID-19, – Кузін