facebook

Уряд відшкодовуватиме ускладнення після ліків чи щеплення проти COVID-19

Уряд затвердив порядок здійснення компенсації шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що виникли після вакцинації проти коронавірусу.

А також від використання ліків. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Також встановили розмір виплат, що здійснюються у разі встановлення особі групи інвалідності, пов’язаної із цими ускладненнями.

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення державної компенсації шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що виникли після використання лікарських засобів або вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19,
– зазначив Мельничук.

Також визначили і розмір виплати у разі смерті особи, що настала внаслідок використання лікарських засобів або вакцинації проти COVID-19, членам сім’ї, батькам або утриманцям померлого.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Передісторія

Наприкінці березня 2021 року стало відомо, що в Україні створюють фонд для компенсації побічних наслідків від COVID-вакцини.
Мовиться про випадки, що можуть призвести до інвалідності або смерті.
Сума компенсації становитиме від 600 до 800 тисяч гривень.
Тодішній заступник голови МОЗ Ігор Іващенко повідомляв, що для відстеження причинно-наслідкового зв’язку між вакцинацією та погіршенням здоров’я створять відповідну комісію.

Текст допису Тараса Мельничука:

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення державної компенсації шкоди, пов’язаної з ускладненнями, що виникли після використання лікарських засобів або вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Також було встановлено розмір виплат, що здійснюються у разі встановлення особі групи інвалідності, пов’язаної із вищезазначеними ускладненнями, та розмір виплати, що здійснюється у разі смерті особи, що настала внаслідок використання лікарських засобів або вакцинації від COVID-19, членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого.

https://healthy.24tv.ua/uryad-vidshkodovuvatime-uskladnennya-pislya-likiv-shheplennya_n1863251
https://healthy.24tv.ua/uryad-vidshkodovuvatime-uskladnennya-pislya-likiv-shheplennya_n1863251

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Уряд відшкодовуватиме ускладнення після ліків чи щеплення проти COVID-19