facebook

Росія починає мобілізацію на Донбасі – розвідка

15-23 квітня заплановано розгортання так званими “мобілізаційними департаментами ДНР/ЛНР” штабів територіальної оборони.

Російське окупаційне командування під виглядом командно-штабного навчання з питань “територіальної оборони” планує приховано провести чергову мобілізацію на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Як передає кореспондент УНІАН, про це речник Міністерства оборони України Максим Праута повідомив на брифінгу з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

 

За його словами, протягом 15-23 квітня заплановано розгортання так званими «мобілізаційними департаментами ДНР/ЛНР» штабів територіальної оборони. “Крім того, 15-17 квітня триватимуть навчання з цивільної оборони із залученням усіх так званих “республіканських силових структур”. При цьому в ході зазначених заходів вводитиметься посилений адміністративно-поліцейський режим з наданням так званим “правоохоронним органам” додаткових повноважень щодо розшуку та затримання громадян, які уникають призову на військову службу у складі російсько-окупаційних військ”, – заявив Праута. Він підкреслив, що проведення у такий спосіб мобілізації викликає обурення серед місцевого населення, особливо серед громадян, які опинилися під загрозою призову у зв’язку зі збільшенням до 65 років призовного віку, та молоді, яку замість продовження навчання й отримання професії буде призвано до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Росія починає мобілізацію на Донбасі – розвідка