facebook

Вчені: грибок, який заражає пацієнтів із коронавірусом «чорною пліснявою», навчився обходити імунітет

За словами вчених, грибок під назвою Rhizopus вражає носові пазухи, мозок та легені. Він становить дуже велику загрозу для людей з ослабленою імунною системою.

Вчені змогли дізнатися, що грибок Rhizopus входить у конфлікт із імунними клітинами людини за допомогою бактерії Ralstonia. Так, він небезпечний тим, що може викликати спалахи так званої чорної цвілі у пацієнтів з коронавірусом. Ця хвороба називається мукормікоз. Через неї можна позбутися зору.

Цей грибок часто проростає у зіпсованих продуктах харчування, а також у ґрунті.

Імунні клітини людини схожі на хижака Dictyostelium (амебу, яка поглинає грибок). Справа в тому, що вони шукають, поглинають та знищують чужорідні бактерії, що потрапляють до організму, захищаючи його від інфекцій. Отже, Rhizopus і Ralstonia можуть використовувати одну стратегію і для захисту від хижаків у грунті, і від імунної системи організму-носія.

Виявилося, коли взаємодія Rhizopus із Ralstonia порушується, організми, інфіковані грибком, здатні пережити спричинену інфекцією хворобу. Вчені сподіваються, що ці дані допоможуть розробити ліки від чорної цвілі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше Курсор повідомляв, що у Європі розслідують заяву про те, що бустерне щеплення порушує менструальний цикл у жінок. Вчені та експерти відомства проведуть оцінку тих даних, які є сьогодні. Серед них будуть звіти пацієнтів та співробітників лікарень. Крім того, буде проаналізовано результати клінічних випробувань, а також опублікована література із цього приводу.

Крім того, ми писали, що медики перерахували смертельно небезпечні симптоми COVID-19. Лікар алерголог-імунолог Володимир Болібок перерахував найнебезпечніші симптоми, які вказують на тяжкий розвиток коронавірусу в організмі.

Ще нагадаємо, що лікар розповів, скільки води треба пити хворому із COVID-19. Під час захворювання на коронавірус слід збільшити добову норму споживання води вдвічі, щоб допомогти організму швидше вивести вірус.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені: грибок, який заражає пацієнтів із коронавірусом «чорною пліснявою», навчився обходити імунітет