facebook

Вчені назвали небезпеку регулярного прийому знеболювальних

Навіть звичайний аспірин може викликати суттєві проблеми зі здоров’ям

Загальновідомо, що прийом ліків без поважної причини або не за призначенням лікаря може закінчитися не дуже добре. Але мало хто знає, що навіть повсякденні пігулки, які є у аптечці чи не кожного українця, можть призвести до серйозних проблем.

Про небезпеку вживання різних знеболювальних розповідають у виданні The Sun.

Шум у вухах
Не так давно вчені з’яували, що тривале вживання знеболювальних значно (аж на 20 %) підвищує імовірність проблем зі слухом. Часто люди починають чути звуки, яких насправді немає навколо них – шуми, дзижчання тощо.

“Незважаючи на те, що ці знеболюючі засоби широко доступні без рецепта, вони все ще є ліками і є потенційні побічні ефекти. Вони явно мають переваги при короткостроковому використанні. Однак часте використання протягом тривалого періоду часу може підвищити ризик шуму у вухах і може спричинити інші несприятливі наслідки для здоров’я. Важливо уважно приймати ці ліки та максимально обмежити їх використання”, – розповіла лікарка Шерон Курхан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До ліків, вживання яких варто обмежити, належать і звичні усім аспірин, ібупрофен та парацетамол.

Доведено наукою
Неодноразово вчені проводили дослідження, щоб виявити наслідки тривалого вживання знеболювальних. Один з таких експериментів провела і доктор Курхан. В дослідженні взяли участь 70 000 жінок різного віку – від 31 до 48 років. Вони вживали аспірин чотири-п’ять разів на тиждень, і ризик шуму у вухах збільшився на 17 %.

А ось коли жінки почали пити аспірин шість, а то й сім днів на тиждень, ризик шуму у вухах збільшився до 18 %.

Також лікарка вважає, то постійне вживання знеболювальних на кшталт аспірину чи парацетамолу може призвести до перешкодження кровотоку у вусі, а це потягне за собою погіршення слуху.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені назвали небезпеку регулярного прийому знеболювальних