facebook

Хворіють молоді та діти: лікарка розповіла, який ще орган вражає “Омікрон”

Медики заявили, що “Омікрон-штам” коронавірусу може спричинити запалення вуха і, як наслідок, погіршення слуху.

Такі симптоми спостерігають у третини людей, заражених коронавірусом, розповіла кандидат медичних наук, доцент кафедри інфекційних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету Оксана Кондрин.

Фахівець зазначила, що таке запалення вуха, як отит, частіше стали спостерігати у молодих людей та дітей. Відбувається це через розмноження вірусу на слизовій оболонці носа і ротоглотки, що призводить до набряку структури вуха. Хворі при цьому відчувають біль та погіршення слуху.

“Отити спостерігають майже у третини хворих, уражених коронавірусом”, – наголосила Кондрин.

Таким хворим, зазначила медик, слід звертатися до отоларинголога за лікуванням та призначенням.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Омікрон, додала інфекціоніст, характерний тим, що він швидко та інтенсивно розмножується у верхніх дихальних шляхах – на слизовій оболонці носа та ротоглотки. Люди відчувають катаральний синдром – нежить, першіння у горлі, може бути невисока температура та кашель.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хворіють молоді та діти: лікарка розповіла, який ще орган вражає “Омікрон”