facebook

Наскільки небезпечний новий варіант Омікрону: заява ВООЗ

Виникнення нового варіанту штаму коронавірусу Омікрон викликало занепокоєння в багатьох науковців. Тепер фахівці з’ясували, що ві не небезпечніший за початковий варіант Омікрона.

Джерело:MedicalXpress

Новий варіант Омікрон не небезпечніший
Про це повідомила Марія Ван Керхове, старший посадовець ВООЗ, під час онлайн-сесії запитань і відповідей. За її словами ВООЗ не побачила різниці у тяжкості перебігу BA.1 у порівнянні з BA.2.

Але заразніший
Ван Керкхов, яка очолює технічну частину групи реагування на COVID-19 ВООЗ, повідомила про висновки комітету експертів, які відстежують еволюцію вірусу. Їхні висновки стануть полегшенням для таких країн, як Данія, де варіант BA.2 Omicron широко поширюється.

У заяві ВООЗ зазначили, що вихідні дані свідчать, що новий варіант BA2 є більш заразним, ніж BA.1, і що тривають подальші дослідження, щоб з’ясувати, чому це так. І Омікрон продовжує витісняти всі інші попередні штами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що ще відомо про BA.2
На початку 2022 року цей штам став поширюватися швидше за свого попередника. Він має 28 додаткових мутацій. Очевидно, це й зробило його більш заразним.

Так, данські медики з’ясували, що ймовірність захворіти на нього при контакті з родичем, що заразився, на 33% більша, ніж при контакті з первісним варіантом Омікрону.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Наскільки небезпечний новий варіант Омікрону: заява ВООЗ