facebook

Під Черніговом взвод росіян здався у полон ЗСУ

Під Черніговом взвод росіян здався у полон ЗСУ

Російські військові масово здалися у полон українським військовим, зіштовхнувшись зі спротивом ЗСУ. Окупанти кажуть, що нібито поверталися додому.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Старшиною взводу виявився Буйнічев Костянтин Сергійович — військовий з Кемеровської області, яка розташована аж у Сибіру. Каже, що у них були навчання в Єльні — місті у Смоленській області.

За словами старшини, вони напередодні, 23 лютого, дізналися про наступ на Україну. Хоча до цього думали, що повертатимуться додому. «Такого ніхто не думав, що ми їдемо вбивати. Воювати ми не збиралися, ми збирали інформацію», — розповів старшина.

Що відбувається?

У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перші удари окупанти завдали о 5 ранку по військовій інфраструктурі: аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів. В Україні запровадили воєнний стан.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що президент Володимир Зеленський віддав наказ завдавати окупантам максимальних втрат. У Збройних силах наголошують, що ситуація контрольована.

В Офісі президента заявили, що перша серія ударів росіян зазнала невдачі: окупантам не вдалося зашкодити боєздатності Збройних сил України.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Під Черніговом взвод росіян здався у полон ЗСУ