facebook

“Росія завжди є частиною проблеми”: Естонія нагадала про “допомогу” Кремля в Криму та Сирі

Міністр оборони Естонії Юрі Луйк прокоментував роль Кремля у низці глобальних проблем, зокрема конфліктах у Лівії, Сирії та в Україні. На його думку, Росія “не є частиною рішення, але завжди є частиною проблеми”.

Росія – частина проблеми: заява Естонії
Відповідні слова Луйк виголосив у коментарі німецькому виданню Spiegel. Так естонський міністр відповів на ремарку журналіста про те, що перед ЄС у взаєминах із Росією постає дилема: проти неї, з одного боку, запровадили санкції, з іншого – вона є необхідною як партнер.

Часто кажуть про те, що нам є потрібною Росія, але це не означає, що Росія якимсь чином буде нам конструктивно допомагати. Наприклад, подивимося на конфлікти у Лівії та Сирії чи анексію Криму: там Росія жодним чином не є частиною рішення, а завжди є частиною проблеми,
– заявив Луйк.

Водночас міністр оборони Естонії висловив переконання, що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального стоїть Кремль.

Також він нагадав про:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

отруєння Скрипалів у Англії,
вбивство громадянина Грузії у берлінському парку За вбивством грузинського військового в Німеччині стоїть ФСБ, – Bellingcat в 2019 році.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Росія завжди є частиною проблеми”: Естонія нагадала про “допомогу” Кремля в Криму та Сирі