facebook

З Росії йде IT-компанія Netscout, що спеціалізується на захисті від кібератак

Netscout пише, що припинила продаж, технічну підтримку та надання будь-яких послуг російським компаніям відповідно до санкцій США та Британії

Netscout відреагував на наше звернення та йде з Росії, написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

“Компанія припиняє продаж та підтримку своїх продуктів, а головне, сервіси Arbor – рішення для захисту від DDoS атак. Ще один крок до перемоги! Дякуємо за підтримку”, – повідомив Федоров.

Американська IT-компанія Netscout спеціалізується на захисті від кібератак. Зараз вона відмовилася обслуговувати клієнтів із Росії, опублікувавши заяву на офіційному сайті.

Водночас, компанія продовжує допомагати іншим клієнтам, у тому числі українцям, фіксувати, запобігати чи відбивати хакерські атаки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми розуміємо, що тисячі українців втратили все – від зниклих безвісти близьких до розорення улюбленої країни. У багатьох немає іншого вибору, окрім як тікати та намагатися уникати конфліктних зон”, – наголошується у повідомленні.

Netscout також заявила, що передала кошти організації Save the Children, яка надає екстрену допомогу дітям в Україні, крім того, топ-менеджмент заохочує співробітників робити пожертвування українцям.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі прокоментував рішення кіберфахівців: “Netscout відреагував на наше звернення та йде з Росії! Компанія припиняє продаж та підтримку своїх продуктів, а головне, сервісу Arbor – рішення для захисту від DDoS-атак. Ще один крок до перемоги! Дякуємо за підтримку!”.

На сайті Netscout зазначено, що Arbor є комплексним рішенням для відображення DDoS-атак. Сервіс включає набір інтегрованих хмарних і локальних продуктів та послуг, серед яких — безперервний аналіз глобальних загроз. Система збирає дані про існуючі методи атак, автоматично виявляє кібератаки та допомагає запобігти їм.

Без послуг Netscout російським компаніям буде складніше протистояти серії DDoS-атак, які влаштовують українські айтішники та волонтери після вторгнення РФ в Україну. Наприклад, група програмістів disBalancer організувала кіберштурм сайтів ЗМІ, державних структур та банків, а також оприлюднила ПЗ, за допомогою якого атакувати російські ресурси може будь-хто.

Нагадаємо, більше сотні компаній виходять із російського ринку.

Станом на 4 березня працювати в Росії або співпрацювати з країною та її громадянами, постачати туди свою продукцію та послуги відмовилася майже сотня компаній.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З Росії йде IT-компанія Netscout, що спеціалізується на захисті від кібератак