facebook

7 порад щодо виховання дитини переможцем

Кількість годин, які батьки присвячують свої дітям, ніяк не прискорює їх подальший розвиток

Всі батьки хочуть, щоб їхні діти були успішними, сильними і щасливими. Щоб вони ставили амбіційні цілі і легко їх домагалися. Ось тільки, як допомогти дитині стати переможцем по життю, знають не всі.

Вчені не раз цікавилася питанням наявності зв’язку між успіхом людини і особливостями виховання в сім’ї. Згідно з результатами різних досліджень, в яких брали участь сотні дітей і молоді з різних сімей, можна виділити сім порад, які допоможуть прищепити дитині якості переможця.

1. Розвивайте мислення зростання у дитини

Вкрай важливий нюанс у вихованні якостей переможця у дитини – раніше розвиток мислення зростання. Занадто довгий час було популярно приписувати все, що відбувається в житті людини генетиці, в результаті чого у цілих поколінь розвинулося статичну мислення. Однак, наукові дослідження показали зовсім іншу картину життя. Генетика не грає вирішальну роль в розвитку характеру дитини, а навпаки, акцентування уваги на вроджених якостях, здібностях і талантах, розвиває статичну мислення.

Діти, яких з раннього віку запевняли в їх виняткових здібностях і талантах, виявляють пасивність у різних видах діяльності. У той же час ті діти, батьки яких робили акцент не на вроджених якостях, а на власних зусиллях, проявляли більше наполегливості і зусиль, за рахунок чого досягали великих успіхів і долали будь-які труднощі. Мислення зростання прищеплюють дитині батьки – вони акцентує увагу не на тому, що у неї вже є, а на те, що вона може з цим зробити.

2. Вибудовуйте міцні відносини

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ще один науковий факт – діти, які ростуть в довірчих, міцних взаємовідносинах з батьками, незалежно від фінансового стану сім’ї та її соціального статусу, добиваються великих успіхів в житті, ніж ті, які ростуть в атмосфері відчуженості, навіть при високому рівні економічного благополуччя.

Особливе значення віддається взаємовідносинам з матір’ю. У грудні 2014 року в “Wiley Online Library” були опубліковані результати дослідження, проведеного в неблагополучних районах одного зі штатів Америки, під керівництвом К. Лі. Раби. Було встановлено зв’язок між материнською чутливістю і теплотою у відносинах з дітьми і їх подальшими результатами в навчанні, прояві когнітивних і некогнітівних здібностей.

Тому, вкрай важливо вибудовувати теплі, міцні взаємини з дітьми, щоб дати їм необхідне почуття безпеки, прийняття і любові. Створити ідеальні емоційні та психологічні передумови для розвитку в здоровому руслі і формування життєво важливих якостей.

3. Подбайте про свій емоційний стан

Можна часто чути від батьків, що материнство і батьківство – це жертовність, відмова від себе на користь дитини. Наука іншої думки з цього приводу. В одному з досліджень, результати якого були опубліковані в Washington Post, мова йшла про те, що кількість годин, які батьки присвячують свої дітям, ніяк не прискорює їх подальший розвиток і не має позитивного впливу на майбутнє.

Навпаки, батьки, які замість жертовного слідування по стопах свого малюка, продовжують жити повноцінним життям, виховують успішних і благополучних дітей. Суть в тому, що постійне перебування з дитиною змушує незміцнілу дитячу психіку переймати материнську і батьківську тривожність, а надмірна увага пригнічує розвиток самостійності.

4. Озвучуйте ваші очікування

Ті діти, батьки яких мають великі очікування в життя, амбіції і цілі, досягають великих успіхів у навчанні, а в дорослому віці вони активніше в професійній діяльності та інших сферах.

Крім цього, вчені встановили, що діти, батьки яких озвучують свої очікування щодо них, показують кращі результати в різних сферах діяльності, ніж ті, батьки яких не мають грандіозних планів на майбутнє дитини. Дослідження проводилося Каліфорнійським університетом у Лос-Анджелесі в 2001-2011 роках.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

7 порад щодо виховання дитини переможцем