facebook

Скажені клоуни: запаси ракет РФ стрімко виснажуються. Яка їх кількість.

Скажені клоуни: запаси ракет РФ стрімко виснажуються

Дефіцит сучасних ракет на озброєнні ЗС РФ є очевидним. Ракети 9М723 та 9М728 ОТРК “Іскандер” та крилаті ракети “Калібр” все рідше застосовуються російськими окупантами по території України. У свою чергу відзначається зростання відсотка застосування старих радянських зразків ракетного озброєння, а також їх умовно сучасних модифікацій.

Нині ЗС РФ переходять на більш інтенсивне застосування ОТР ” Точка-У ” якого у Росії ще з радянських часів значні запаси ракет. Хоча, не всі вони придатні до застосування та їх застосування пов’язане з певним ризиком для самих розрахунків.

Також почастішало застосування авіаційних ракет Х-101, що застосовуються зокрема Ту-160, яких за приблизними оцінками до 200 одиниць на зберіганні, авіаційних Х-55СМ, що застосовуються Ту-95МС і Ту-160, запаси яких оцінюються в 400 одиниць.

Не рідкість застосування на території України радянських протикорабельних ракет П-800, точну кількість запасів яких важко оцінити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Важливо те, що на сьогоднішній день у Росії завдяки санкціям фактично заморожено виробництво низки ракетних озброєнь. Відсутність мікросхем та іншої елементарної бази ставить хрест на компенсації ракетного потенціалу.
На сьогоднішній день ракети для ОТРК “Іскандер” та КР “Калібр” та інші види ракетної зброї звозять з усієї Росії до кордонів з Україною. Логістичні можливості РФ не дозволяють їй досить своєчасно заповнювати запаси, у зв’язку з чим відзначаються тривалі паузи між інтенсивними обстрілами.
Ця країна ресурсно видихається на 56 день війни з Україною, а що було б, якби вона воювала з НАТО? На Берлін? Чи можемо повторити? Скажені клоуни!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скажені клоуни: запаси ракет РФ стрімко виснажуються. Яка їх кількість.