facebook

У Росії вже не вистачає сил: Арестович назвав сценарії війни до кінця 2022 року

У Росії вже не вистачає сил: Арестович назвав сценарії війни до кінця 2022 року

В Офісі президента України озвучили можливі сценарії війни, розв’язаної Росією, до кінця 2022 року.

Про це розповів виданню “Медуза” радник голови ОП Олексій Арестович.

Згідно з прогнозом подальшого розвитку подій, за два-три тижні активна фаза бойових дій згасне. Керівництво Росії прагнутиме до 9 травня оголосити якісь проміжні перемоги, скажуть, що, мовляв, завдання виконане, і запропонують розпочати переговори, зауважив він.

Причому голосно починають кричати, що народ Донбасу вони захистили, проти України ніколи нічого не мали, забувши про свої слова, що вони нас збиралися денацифікувати за 72 години. Тут питання: чи підемо ми на переговори, чи не підемо. Тому що від нас народ вимагає воювати, знищувати їх і виганяти з нашої землі. Якщо тільки переговори будуть вдалими“, – зазначив Арестович.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він наголосив, що позиція України дуже жорстка, тому малоймовірно, що Росія піде на неї. Відтак – можлива позиційна війна — з ударами артилерії, з рейдами спецназу, маленька і тактична.

За його словами, Росія спробує накопичити резерви, щоб періодично робити якісь напівнаступи. Очікується, що до кінця серпня вони можуть спробувати зробити наступ ще кудись.

Це буде як операція на сході, а то ще й менший за масштабом“, – прогнозує радник.

У разі провалу цього циклу – спробують знову накопичити сили для чергового наступу приблизно у жовтні, однак сили уже будуть не ті.

А далі все залежить від того, як діятимуть санкції, чи вводитимуть нові та як ітиме в Україну західна допомога. Так може й до Нового року йти. Потрібно розуміти, що це вже не буде активною війною. Переважно це буде позиційна війна з рідкісними спорадичними спробами захопити позиції по лінії фронту. Але всі майбутні операції все одно будуть меншими, ніж ця. Вже сил не вистачає на такі речі“, – додав Арестович.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська зосереджують основні сили на слов’янсько-краматорському напрямку, розвиваючи наступ на Гуляйполе. Водночас на Харківщині підрозділи ЗСУ звільнили ще три населені пункти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Росії вже не вистачає сил: Арестович назвав сценарії війни до кінця 2022 року