facebook

Шмигаль анонсував запуск платформи зі збору грошей по всьому світу для України

Шмигаль анонсував запуск платформи зі збору грошей по всьому світу для України

На цій платформі громадянин будь-якої держави зможе зробити внесок і допомогти Україні у боротьбі за свободу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск платформи для збору коштів в усьому світі на підтримку України

Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду.

Це платформа для збору коштів на підтримку України в межах глобального проекту United24, який ініціював президент Володимир Зеленський. Кожна людина у світі може зробити пожертву і допомогти Україні боротися за нашу свободу. Ми хочемо об’єднати світ навколо підтримки нашої держави, простих людей, благодійні фонди, міжнародні компанії, лідерів думок в усьому світі”, – сказав прем’єр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, створити таку платформу також необхідно, аби продемонструвати максимальну прозорість і відкритість використання зібраних коштів.

“Національний банк щодня звітуватиме про збір коштів. Всі міністерства будуть представляти громадськості свої звіти про те, на що саме були спрямовані кошти. Компанія Deloitte в Україні, яка є частиною міжнародної мережі Deloitte, перевірятиме звітність міністерств і гарантуватиме прозорість роботи платформи”, – сказав Шмигаль.

За його словами, кошти, зібрані на платформі, планують спрямувати на три цілі. Перша: оборона та розмінування, друга: гуманітарна та медична допомога, а також допомога дітям, третя: відбудова України, відновлення об’єктів критичної інфраструктури, доріг, шкіл, лікарень, відновлення зв’язку, водопостачання тощо.

Також, за словами голови уряду, майбутній план відновлення України матиме два рівні – регіональний та параметричний.

“Регіональний – це коли країни-партнери або міста-побратими, або корпорації допомагають у відновленні конкретного українського міста або регіону. Наприклад, Данія погодилася допомагати із відновленням Миколаєва, італійське Бергамо – із відновленням Бучі. Параметричний підхід – це програма Національної ради з відновлення, яка напрацьовує параметри відбудови та трансформації кожного сектору економіки. Це нові підходи і політики, сучасні та європейські. Мета – не просто відбудувати зруйноване, а побудувати сучасну, європейську, цивілізовану, розвинуту державу”, – сказав він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Шмигаль анонсував запуск платформи зі збору грошей по всьому світу для України