facebook

У Зеленського розповіли про переговори щодо евакуації з “Азовсталі” медиків та поранених

У Зеленського розповіли про переговори щодо евакуації з “Азовсталі” медиків та поранених

Україна веде переговори про евакуацію медиків та поранених з території заводу “Азовсталь” у Маріуполі. За оцінками Офісу президента України, йдеться про кілька сотень людей, які залишаються на заблокованому і нещадно обстрілюваному російськими окупантами заводі.

Також держава домагається відкриття гуманітарних коридорів для маріупольців. Про це під час брифінгу 12 травня повідомила координатор дій з гуманітарних коридорів від Офісу президента Тетяна Ломакіна.

“Зараз тривають переговори про можливий другий етап гуманітарної операції з порятунку медичних працівників та поранених – близько 500 осіб, а також про відкриття гуманітарних коридорів, яких потребують самі маріупольці”, – зазначила вона.

Ломакіна заявила, що евакуації чекають тисячі людей похилого віку, жінок і дітей, що опинилися в заручниках у росіян, які захопили Маріуполь.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вони всі чекають на порятунок, і Україна робитиме все можливе, щоб відкрити гуманітарний коридор і допомагати людям виїхати на мирні території України”, – наголосила координатор.

Нагадаємо, після евакуації цивільних з “Азовсталі” рашисти з новою силою бомбардують останній форпост українських захисників у Маріуполі, практично безперервно обстрілюють його та намагаються захопити.

Самі воїни запевняють: не складуть зброї та боротимуться до останнього.

При цьому вище військово-політичне керівництво України поки не бачить можливостей для розблокування заводу військовим шляхом. Тому Україна сконцентрувала зусилля щодо порятунку своїх воїнів дипломатичним шляхом – із залученням інших держав та впливових посередників.

За оцінками міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, на заблокованому заводі можуть перебувати близько тисячі воїнів. Їх Україна запропонувала обміняти на полонених російських окупантів. Переговори з цього приводу тривають.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Зеленського розповіли про переговори щодо евакуації з “Азовсталі” медиків та поранених