facebook

Глава Пентагону вперше з лютого поговорив із Шойгу та закликав закінчити війну

Глава Пентагону вперше з лютого поговорив із Шойгу та закликав закінчити війну

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін провів переговори з російським колегою, головою МО РФ Сергієм Шойгу. Цей прямий контакт став першим від початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про факт переговорів заявили у Пентагоні, згодом про розмову почали повідомляти й російські пропагандистські ЗМІ.

“Міністр Остін поговорив із міністром Шойгу 13 травня вперше з 18 лютого. Міністр Остін закликав до негайного припинення вогню в Україні та наголосив на важливості підтримки ліній зв’язку”, – йдеться у поширеному повідомленні прессекретаря Пентагону Джона Кірбі.

Інформацію про факт переговорів одразу почали поширювати російські пропагандисти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Міністр оборони США Остін провів переговори з Шойгу”, – з посиланням на Пентагон пишуть у російській ВДТРК.

“Інтерфакс” також наголошує на вимозі припинення вогню Росією як ключовій у переговорах.

“За даними ЗМІ, Ллойд Остін у бесіді з російським колегою закликав до припинення вогню в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Втім, як повідомляє Reuters, розмова Остіна і Шойгу, що тривала близько години, виявилася безрезультатною.

“Офіційний представник США на умовах анонімності сказав, що дзвінок, який запросив Остін, тривав близько години, але не вирішив жодних конкретних питань і не призвів до прямих змін у тому, що росіяни роблять в Україні. Чиновник охарактеризував тон дзвінка як “професійний”, – пише видання з посиланням на свої джерела у Пентагоні.

У Росії про конкретні вимоги Остіна воліють не згадувати, акцентуючи увагу на тому, що ініціатором розмови стала американська сторона, обтічно формулюючи, що “було обговорено актуальні питання міжнародної безпеки, зокрема ситуація в Україні”. Саме так про переговори розповіли у МО РФ.

Нагадаємо, раніше в Пентагоні не один раз заявляли, що не можуть зв’язатися з Шойгу. І він, і начальник Генштабу Валерій Герасимов відмовлялися будь-яких контактів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Глава Пентагону вперше з лютого поговорив із Шойгу та закликав закінчити війну