facebook

7 річок небезпечних настільки, що двічі не ввійдеш сюди

Без води людина помре, так само як і без повітря.

Ось чому річки по праву носять звання водяних артерій нашої планети, ми цінуємо їх і бережемо в міру своїх сил. Проте природі немає ніякого діла до людських печалей. Найбільші річки світу відразу здатні перетворитися із рятівників в нещадних монстрів і краще завжди триматися насторожі поруч з ними.

Амазонка

Купатися тут — все одно що засовувати голову в пащу тигра. Води Амазонки дуже підступні, а місцеві риби можуть налякати до смерті. І це вже не кажучи про анаконд, величезних змій, здатних рухом потужного тіла переламати людину навпіл!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Річка Керн

Каліфорнійська річка приваблює безліч любителів полоскотати собі нерви. Багато хто так і залишаються на дні цієї підступної водойми. У 2014 році група з 9 хлопчаків у супроводі трьох дорослих потонула тут, у 2017 річка забрала вісьмох.

Нігер

Коли ця річка довжиною в 4 180 км виходить з берегів, гине все навколишнє. Міста розмиває, а сільгоспугіддя перетворюються у гиблі болота. Мільйони африканців померли від голоду після розливу Нігера в 2010 році.

Меконг

Протяжність Меконгу 4350 кілометрів. Ця річка протікає через Китай, Лаос, Камбоджу, В’єтнам, Бірму і Таїланд. По всій довжині в невеликих заплавах знайшли собі домівку небезпечні сіамські крокодили. Повені Меконг влаштовує досить часто: остання сталася в 2000 році і коштувала життя 130 людям.

Конго

Знаєте, як місцеві племена звуть Конго? Серце пітьми, ось як. Вона практично неможлива для навігації з-за своєї дикої по силі течії і неймовірної глибини, що досягає в деяких місцях 220 метрів.

Червона ріка

Річка перетинає кілька південних штатів Америки. Течії тут небезпечні і дуже непередбачувані. Людина, що ризикнула поринути у води Червоної річки, повинна бути готовою до зустрічі з раптово з’явившимся виром: такий здатний за частку секунди утягнути на дно.

Хуан Хе

Третя за довжиною річка у всій Азії, яка до того ж має репутацію однієї з найбільш небезпечних і руйнівних річок в світі. Що там говорити, адже інше ім’я Хуан Хе — Річка Скорботи! За останні 10 років річка змінила русло 26 разів, що викликало 1500 повеней, від яких загинуло кілька мільйонів людей.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

7 річок небезпечних настільки, що двічі не ввійдеш сюди