facebook

ЮНЕСКО вніс до Списку Всесвітньої спадщини дев’ять об’єктів

Комітет Всесвітньої спадщини Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), засідання якого проходить з 24 червня 2018 року в Манамі (Бахрейн) під головуванням шейхи Хаї Рашид Аль Халіфи, включив дев’ять нових об’єктів до Списку Світової спадщини.

Про це повідомляє «День» з посиланням на сайт ЮНЕСКО.

Перелік всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поповнили об’єктами з Кенії, Оману, Саудівської Аравії, Данії, Німеччини, Індії, Ірану, Японії та Кореї, зокрема, це: Читайте більше тут:

Археологічний об’єкт Тхімліч Охінга (Кенія)

Археологічний об’єкт Тхімліч Охінга (Кенія) – укріплена кам’яна споруда, збудована методом сухої кладки, ймовірно, у XVI ст.

Стародавнє місто Калхат (Оман)

Стародавнє місто Калхат (Оман) – унікальне археологічне свідчення торгівлі між жителями східного узбережжя Аравійського півострова, Східної Африки, Індії, Китаю та Південно-Східної Азії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Оазис Аль-Ахса (Саудівська Аравія)

 

Оазис Аль-Ахса (Саудівська Аравія) – системний об’єкт, що складається з садів, каналів, джерел, дренажного озера, історичних будівель й археологічних пам’яток. Аль-Ахса – найбільший оазис у світі, в ньому налічується 2,5 млн. пальм.

Інуїтські мисливські угіддя Гренландії (Данія)

Інуїтські мисливські угіддя Гренландії (Данія) – культурний ландшафт всередині полярного кола, що включає зимові будинки мисливців на північних оленів й археологічні пам’ятки інуїтської культури.

Археологічний комплекс Хедебю та Даневірке (Німеччина)

Археологічний комплекс Хедебю та Даневірке (Німеччина) – важливий торговельний центр данських вікінгів.

Комплекси в стилі вікторіанської готики й арт-деко в Мумбаї (Індія)

Комплекси в стилі вікторіанської готики й арт-деко в Мумбаї (Індія). Ці два ансамблі свідчать про етапи модернізації, яку пройшов Мумбаї протягом ХІХ-ХХ століть.

Сасанідський археологічний ландшафт у провінції Фарс (Іран)

Сасанідський археологічний ландшафт у провінції Фарс (Іран) – вісім об’єктів доби імперії Сасанідів, яка існувала у III-VII ст.

Приховані християнські поселення в Нагасакі (Японія)

Приховані християнські поселення в Нагасакі (Японія) – унікальна пам’ятка культурної традиції, що складається з десяти селищ, замку та собору, створених у часи заборони християнства в Японії.

Санса, буддійські гірські монастирі в Кореї (Республіка Корея)

Санса, буддійські гірські монастирі в Кореї (Республіка Корея) – сім храмів, які містять відкриті внутрішні дворики з лекційними залами, павільйонами та залами Будди.

42-га сесія Комітету Всесвітньої спадщини триватиме до 4 липня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЮНЕСКО вніс до Списку Всесвітньої спадщини дев’ять об’єктів